Wie ben ik

Fleur met Nicol David

Fleur met Nicol David

 

Fleur Maas is geboren en woonachtig in Rotterdam op 23 februari 2002.

Naast mijn ouders heb ik ook een zusje, Eva is 24 maanden jonger. Eva is al 2 keer achtereen ook Nederlands Kampioen geworden bij de meisjes onder de 11.

 

Eva winnaar van de NK junioren meisjes onder de 11

Eva winnaar van de NK junioren meisjes onder de 11

 

Ik squash al vanaf mijn 7de jaar. Eerst begonnen bij de zaterdag ochtend sessies van de Squash Jeugd Rotterdam (SJR). Het ging best wel lekker en samen met mijn vriendinnetje Juliette Permentier ben ik de TMG jeugd toornooien gaan spelen vanaf december 2010. Dat was erg leuk en succesvol dat ik squashlessen ben gaan volgen bij onze clubtrainer Stephen Cooke. Inmiddels krijg ik 2 uur  per week squashtechniek training van Stephen.

Op de basis school “Onze Wereld” (Rotterdam Oost) ging het erg goed en omdat ik goede cijfers had mocht ik in groep 8 iedere dinsdag gaan trainen in het Nationale trainings center squash in Amsterdam. Een ochtend sessie en een middag sessie. Deze trainingen worden verzorgd door de Squash Bond Nederland (SBN) onder leiding van top coach en bondscoach Ronny Vlassaks en assistent coach Lucas Buit.

Door de goede resultaten van de gespeelde squash toernooien ben ik opgevallen bij de technische staf van de SBN. De SBN heeft mij uitgenodigd om bij het elite programma te komen ter voorbereiding voor top squash te spelen op internationaal niveau. Deze Elite programma doe ik nu al twee jaar met uitstekende resultaten.

Nu (2015) zit ik bij het voortgezet onderwijs van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam. Hier doe ik VWO (topsport profiel). De school verleent alle medewerking om mijn trainings programma te kunnen uitvoeren. Thorbecke Voortgezet Onderwijs is een LOOT school. Hier wordt schoolrooster en mijn trainings programma op elkaar afgestemd op voorwaarde dat mijn schoolresultaten goed blijven.

Ik speel nu nationale en internationale toernooien. Reis dus veel met mijn ouders of 1 van de ouders naar de toernooien toe. Hier doe ik veel ervaring op met name bij de internationale toernooien. Ook goed voor mijn Engelse taal en ervaring opdoen met andere Europeese culturen. Dit seizoen (2014-2015) heb ik al gespeeld in Zweden, Belgie, Zwitserland en Engeland. Frankrijk, Duitsland (2x) en internationaal toernooi in Amsterdam volgen nog.

Wat ik tot dusver aan resultaten behaald heb kan bij ‘Resultaten‘ op deze website bekeken worden. Maar uitgelicht de NK kampioenschappen en op plek 1 van de Europese GU13 ranglijst te staan ben ik wel trots op. Door het winnen van de NK GU15 ben ik rechtstreeks geplaatst om als deelnemer mee te gaan naar de Europese kampioenschappen in Porto Portugal met het Nederlandse jeugdteam onder de 15.

Voor de rest nodig ik u uit om mijn website verder te bekijken. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kan u een email sturen. Bij de contact gegevens is het email adres vermeldt.

 
dank u voor uw interesse voor mij.

 

Fleur haar squash carrier wordt geleid door Ronny Vlassaks (Performance coach van Fleur en bondscoach Squash Bond Nederland, een top coach en trainer) en techniek coach Stephen Cooke (voormalig PSA World top-130). Haar core stability en agility wordt door Peter Soek onder handen genomen.

 

This page/post is also available in: Engels